Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Stabil ökning av privata tjänstenäringar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Antalet anställda och lönesumman ökar inom landets tjänstenäringar. Det rapporterar SCB.

Under det tredje kvartalet i år ökar de privata tjänstenäringarna. Både antalet anställda och lönesumman. Det visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån.

Årets tredje kvartal redovisar en ökning av det sammanlagda antalet anställda med 1,1 procent, vilket ger en siffra på 4 364 700. Samtidigt ökade den totala lönesumman med 3,9 procent.

Inom den offentliga sektorn nådde antalet anställda en ökning om 1,8 procent, samtidigt som lönesumman steg med 4,2 procent. Den statliga sektorn redovisade en ökning på 0,8 procent av antalet anställda och en 3 procent stor ökning av lönesumman medan motsvarande siffror för den kommunala sektorn uppgick till +1 procent samt +4,2 procent. Inom landstingen steg antalet anställda med hela 5,2 procent och lönesumman med lika mycket. Inom de privata tjänstenäringarna ökade antalet anställda med 1,8 procent och lönesumman med 5 procent.

Under kvartalet ökade antalet lediga jobb i jämförelse med motsvarande kvartal i fjol. Sammanlagt fanns 58 700 lediga jobb ute på arbetsmarknaden, varav 46 500 hittades i den privata sektorn och 12 200 i den offentliga. Dessutom ökade antalet vakanser och akut arbetskraftsbrist. Inom den privata sektorn fanns det 19 200 vakanser under årets tredje kvartal, vilket ska jämföras med de 15 800 som fanns under kvartal 3 föregående år.


https://www.pengar.se/nyheter/stabil-okning-av-privata-tjanstenaringar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt