Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Spelmarknaden går trögt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Aktörernas omsättning på spelmarknaden minskar. Det rapporterar Lotteriinspektionen.

Det är kämpigt på spelmarknaden för tillfället. Det rapporterar Lotteriinspektionen idag.

Allt färre svenskar väljer att spela. Under årets första sex månader omsatte den reglerade svenska spelmarknaden en bruttosumma på 19,3 miljarder kronor. Efter att vinster betalats ut, landade slutsumman på 7,8 miljarder. Det är en minskning med drygt en miljard kronor för aktörerna, vilket motsvarar en sänkning på 3 procent.

- Det är fortfarande trögt för de flesta aktörerna på den svenska spelmarknaden, säger Lotteriinspektionens kommunikationschef Joakim Rönngren i ett pressmeddelande.

Det är för andra kvartalet i rad som omsättningen minskar för spel och lotterier. Ser man till de olika aktörerna har Folkspel och IOGT-NTO drabbats hårdast med en minskning på drygt 15 procent de senaste halvåret. Svenska Spel har samtidigt förlorat fem procent i omsättning om man ser till samma period föregående år, där spel på Vegas och nätpoker har minskat allra mest. Även ATGs ombudsspel minskade med 4 procent och aktörens banspel med 11 procent. 

Några aktörer har dock gått mot strömmen. Svenska Spels sportspel ökade totalt med 20 procent och ATGs internetspel ökade med drygt 6 procent. Postkodlotteriet ökade även omsättningen, likaså Kombispels lotterier och spel via internet. Även Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation och Prostatacancerförbundets "Datumlotteriet" ökade med 11 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/spelmarknaden-gar-trogt


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt