Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Sparpengarna går till semester

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Nordeas årliga undersökning visar att svenska folket gärna spenderar sina sparpengar på semesterresan.

Det har blivit allt vanligare att spendera sina sparpengar på semesterresor och svenska folkets resebudget ligger kvar på samma höga nivå som tidigare år. Detta visar idag Nordeas årliga undersökning.

Barnfamiljer ökar sin budget

Svenska hushåll spenderar genomsnittligt 15 700 kronor om året till resor. En siffra som påminner om tidigare år. Resultaten från Nordeas undersökning visar dock att en femtedel av Sveriges hushåll lägger max 10 000 kronor på semestern, samtidigt som 8 procent väljer att slå på stort med upp till 35 000 kronor. Landets barnfamiljer ökar 2014 resebudgeten med 2 000 kronor till 19 800 kronor, en ökning med 11 procent.

Sparpengar viktigt

Trenden med att lägga sina sparpengar på semestern ökar. Hela 67 procent av befolkningen väljer att resa för sina länge sparade pengar. I åldersgruppen 18-25 år väljer så mycket som tre fjärdedelar att spendera sina sparpengar på resor. Skatteåterbäringen är även den väl använd när det kommer till att finansiera semesterresan. 31 procent av landets befolkning i åldrarna 26-39 år anser att skatteåterbäringen är essentiell i sin resebudget. Var tredje barnfamilj använder också skatteåterbäringen för att bekosta en del av semestern.

Regionala skillnader

Inte helt överraskande är det att personer med hög inkomst har avsikt att lägga mest pengar till semestern. De med en månadsinkomst på över 65 000 kronor planerar att spendera i snitt 22 626 kronor per hushåll. medan de som tjänar mindre än 25 000 kronor i månaden lägger 7 933 kronor per hushåll.

Beroende på var man är bosatt i landet är skillnaderna stora. I Stockholm lägger man mer pengar på semesterresan än i övriga riket - hela 17 279 kronor i genomsnitt. I mellersta och övre Norrland ligger budgeten på 12 584 kronor per hushåll. 


https://www.pengar.se/nyheter/sparpengar-till-semester


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt