Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Småhuspriserna fortsätter att stiga

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Priserna på småhus fortsatte att stiga även mellan november 2014 och januari 2015.

Priserna på småhus fortsatte att stiga även under den senast tremånadersperioden. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Sedan januari månad 2014 har småhuspriserna ökat kontinuerligt, med reservation för mars och oktober då priserna förblev oförändrade respektive sjönk med en procent.

Utvecklingen av småhuspriserna fortsätter i samma riktning även under tremånadersperioden november 2014 till januari 2015. Då steg priserna på småhus med strax över en procent, i en jämförelse med föregående tre månader (augusti-oktober). Jämfört med motsvarande period föregående år har priserna ökat med åtta procent.

Småhuspriserna har stigit i elva av landets totalt 21 län, samt sjunkit i sex av länen. Den högsta prisutvecklingen noteras för Uppsala län med sex procent, tätt följt av Stockholms län på fyra procent. Samtidigt har priserna sjunkit mest i Kalmar län och Värmlands och Norrbottens län med fem respektive två procent. Priserna i Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm ökade allihop, och det med mellan en till fyra procent.

Mellan aktuell tremånadersperiod 2013/2014 och 2014/2015 har priserna också stigit mest i Uppsala, och det med femton procent. Hack i häl finnes Västmanlands län med en ökning om tolv procent. Kalmar ligger även här i bott med en uppgång på en procent över året. I Storstadsregionerna ökade småhuspriserna med mellan två till elva procent.

Under tremånadersperioden uppgick det genomsnittliga priset för ett småhus till 2,4 miljoner kronor.


https://www.pengar.se/nyheter/smahuspriserna-stiger


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt