Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Slutskattebesked till ditt barn

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Skatteverket meddelar om slutskattebesked för ditt barn.

Om ditt barn fått hem ett slutskattebesked, trots att det inte mottagits någon deklarationsblankett, kan det bero på att fondandelar står i barnets namn. Det meddelar Skatteverket.

Ett slutskattebesked, där skatt ska inbetalas, kan ditt barn få vid ägande av fondandelar som har beskattats för en schablonintäkt som inkomst av kapital. Det är då aktuell bank alternativt fondbolag som beräknat schablonintäkten och redovisat den för Skatteverket.

Slutskattebeskedet meddelar om, när och hur mycket skatt som ska betalas. Är barnets kapitalinkomster, det kan till exempel vara utdelning och schablonintäkt, lägre än 200 kronor kommer hen inte att beskattas. Är inkomsten däremot högre än 200 kronor ska skatt betalas. Skatten betalas in med bifogat inbetalningskort alternativt genom internetbetalning.


https://www.pengar.se/nyheter/slutskattebesked-till-ditt-barn


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt