Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Släpande minskning av arbetslösheten

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Arbetslösheten fortsätter att minska, dock i en något trög takt.

Arbetslösheten fortsätter att minska. Om än i en trög takt. Det rapporterar Arbetsförmedlingen.

Under slutet av februari månad noteras 368 000 personer som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en minskning med 19 000 personer jämfört med motsvarande månad i fjol och innebär en fortsatt minskning - dock en något trög sådan. Av den registrerade arbetsmarknadskraften är 8,1 procent inskrivna arbetslösa, vilket är en nedgång från 8,5 procent i fjol.

Både antalet arbetslösa män och kvinnor i alla åldrar minskar, dock är det enbart inrikes födda personer som bidrar till minskningen. Bland landets utrikes födda har antalet arbetslösa hos myndigheten i stället ökat. Vilket bland annat är en följd av att allt fler nyanlända väljer att skriva in sig hos Arbetsförmedlingen. 

- Här har vi, tillsammans med andra aktörer i samhället och på arbetsmarknaden, ett stort ansvar att snabbare få ut dessa personer i arbete. Vi ser en polarisering mellan inrikes- och utrikes födda bland de arbetssökande på Arbetsförmedlingen och det är bekymmersamt, säger Mats Wadman, analyschef vid Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Av det totala antalet inskrivna arbetslösa i slutet av februari utgjorde utrikes födda 174 000. Det är 10 000 personer fler än förra året. Antalet inrikes födda utgjorde 212 000, vilket är 29 000 färre än februari i fjol.

Under månaden anmälde 22 000 personer sig som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en minskning med 2 000 personer från förra året. Samtidigt registrerades 4 600 varsel, vilket är 1 000 fler än februari 2014.


https://www.pengar.se/nyheter/slapande-minskning-av-arbetslosheten


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt