Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skatteverket varnar för bluffare

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Skatteverket varnar för falska mejl från bedragare som utger sig vara myndigheten.

I och med skatteåterbäringens anländande går Skatteverket ut med en varning gällande bluffmejl och sms. I utbetalningstider kan falska mejl cirkulera med avsändare som utger sig vara den gällande myndigheten.

Har du mottagit ett mejl där du manas att öppna en bifogad fil som hävdas innehålla råd angående deklarationsavdrag, och med länkar där du ska fylla i personliga kontouppgifter för din skatteåterbäring, är det en bluff. Skatteverket meddelar att myndigheten ej ber sina kunder att fylla i kontouppgifter via mejl eller sms, endast via e-tjänster med krav på e-legitimation.

Skatteverket uppmanar dig som tror sig ha fått ett falskt mejl att genast radera meddelandet. Har du redan öppnat det ska du inte klicka på länkar, öppna bilagor eller svara. Öppnar du en länk eller liknande av misstag kan ett virus drabba din dator.

Har du fyllt i dina kontouppgifter, och därefter insett att mejlet har varit falskt, ska du genast spärra ditt konto hos din bank. Tag dessutom kontakt med polisen och anmäl bedrägeriet.


https://www.pengar.se/nyheter/skatteverket-varnar-for-bluffare


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt