Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skatteverket skärper kontroller

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Nu skärper Skatteverket sina kontroller av företag som används för bedrägerier.

Nu skärper Skatteverket sina kontroller av företag som används för bedrägerier. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Från och med i år skärps kontrollerna av företag som brukas som verktyg för brott. Det kan bland annat röra sig om fusk med återbetalning av moms och punktskatter, bedrägerier med rot och rut samt falska kontrolluppgifter. 

- Det finns oseriösa aktörer som använder företag för att få ut pengar från skattesystemen på falska grunder. Vi skärper kontrollen av detta, berättar Rebecca Filis, verksamhetsutvecklare Skatteverket, i ett pressmeddelande.

I år avsätter Skatteverket mer resurser till kartläggning och förhindrande av bedrägerier. Dessutom skärps kontrollerna vid registrering av identitet, adress och inkomst, vilket är av stor betydelse vid andra myndigheters utbetalningar.

- Vi ser tecken på ett mer systematiskt och organiserat fusk. Aktörerna kan angripa flera myndigheter samtidigt, säger Filis.

En rapport från Brottsförebyggande Rådet om felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen visar att omkring 3-10 procent av de sammanlagda utbetalningarna i välfärdssystemen kan vara fel. Om så är fallet innebär det att miljarder förloras.

- Syftet med vår och andra myndigheters kontroll är att det inte ska gå att få ut offentliga medel på felaktiga grunder. Det är viktigt att upprätthålla förtroendet för både skatte- och välfärdssystemen, avslutar Filis.


https://www.pengar.se/nyheter/skatteverket-skarper-kontroller


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt