Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skatteverket skär ned

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Inom ett par veckor ska ett beslut fattas om närmare hälften av landets kontor för utredning av skattebrott ska läggas ned.

Femton Skatteverkskontor ska bli åtta, som följd av ett minskat antal brottsanmälningar. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Ett förslag har lagts fram där det föreslås att Skattverket ska lägga ned närmare hälften av sina kontor för skattebrottsutredning. Kontor i Västerås, Halmstad, Kalmar, Jönköping, Karlstad, Falun och Gävle hotas om nedläggning, och med det beräknas 50 skattebrottsutredare förlora sina jobb. Skattebrottsutredaren Åke Fredriksson, som är anställd på ett av de nedläggningshotade kontoren, säger till Ekot att det är en chans att brotten bland företagare ökar om verksamheten blir mer koncentrerad. 

- De som bedriver en brottslig verksamhet är inte dumma. De ser var det är minst risk att bli upptäckt och de söker sig dit. Så det kommer att bli svårare att upptäcka och utreda brottslig verksamhet, enligt vår bestämda uppfattning, menar han.

Beslutet gällande eventuell nedläggning av sju kontor beräknas fattas inom två veckor.

- Vi har sett att antalet brottsanmälningar minskat och vi har kvar ett antal orter där vi har relativt få medarbetare. Och vi tror att om man tittar på det här på lite längre sikt får vi ett bättre resursutnyttjande och blir ännu mer effektiva om vi skapar lite större enheter, säger Anders Bäck, enhetschef på Skatteverket, till Ekot.


https://www.pengar.se/nyheter/skatteverket-skar-ned


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt