Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skattepengar lagom till midsommar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I slutet av veckan växer svenskarnas privatekonomi då skattepengarna kommer in på kontot. Redan idag kan de som har en e-legitimation besöka Skatteverket.se för att se sitt saldo.

I slutet av veckan växer svenskarnas privatekonomi då skattepengarna kommer in på kontot. Majoriteten av de som har e-deklarerat och som har angett ett mottagarkonto för utbetalningen blir något rikare lagom till midsommar. Redan idag kan de som har en e-legitimation besöka Skatteverket.se för att se sitt saldo.

Totalt har 5,2 miljoner svenskar deklarerat via internet, mobilapp eller telefon. Av dessa kommer dryga 3,5 miljoner personer få ta del av skatteåterbäringen på närmare 30,5 miljarder svenska kronor. Detta meddelar nu Skatteverket efter att ha avslutat den första ronden av 2014 års granskning av svenska folkets inkomstdeklarationer. Större delen av de som e-deklarerat och angett ett mottagarkonto för återbäringen kommer att se sina pengar i slutet av denna vecka - lagom till midsommar. Det är dock redan nu möjligt att besöka Skatteverkets hemsida för att se sitt saldo. Under nästa vecka kommer det att börja skickas ut slutgiltiga besked om skatten. Utskicken sker i omgångar och kommer att äga rum fram till midsommarhelgen. Var därför inte orolig om personer i närområdet eller i samma hushåll fått sitt besked innan dig. Alla som e-deklarerat och anmält mottagarkonto kommer dock ej att få sin återbäring innan midsommar. Detta beror troligtvis på att deklarationerna granskas och att granskningen ej är färdigställd.


https://www.pengar.se/nyheter/skattepengar-till-midsommar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt