Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skanska säljer kontorsfastigheten för ca 323 miljoner kronor

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Svenskregistrerade aktiebolaget Skanska gick under gårdagen ut med ett pressmeddelande där byggverksamheten uppger att man nu kommer att sälja kontorsfastigheten Green House i Budapest, Ungern.

Skanska, som är ett av Sveriges största byggbolag berättade i ett pressmeddelande under gårdagen att företaget kommer att sälja en av sina kontorsfastigheter i Ungern.

Green House är namnet på den 20 000 kvadratmeter stora kontorsfastigheten som ligger belägen i centrala Budapest, Ungern.

Byggnaden rymmer 17 800 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta och färdigställdes i december 2012.

För närvarande hyrs 95 procent ut till väletablerade internationella hyresgäster som Avis Budget Group, MSCI och ABB.

Skanska uppgav under måndagen att bolaget kommer att sälja fastigheten till den Ungerska fastighetsfonden Torony Real Estate Investment Fund som förvaltas av Diófa Fund Management som ingår i FHB Group.

Affären kommer att bokföras i tredje kvartalet 2014 och överlåtelse av fastigheten är planerad till samma kvartalstid. Den stora transaktionen är värd cirka 323 miljoner svenska kronor.

Green House har vunnit flera priser och är omtalad för sin fenomenala arkitektur.

Det är inte bara i Ungern som Skanska har haft stora framgångar med sina affärer. Idag kunde vi läsa i Svenska Dagbladet att företaget fått i uppdrag av byggbolaget Carillion att utföra mekaniska och elektriska arbeten på 866 lägenheter i London. Enligt SVD är kontraktet värt motsvarande cirka 970 miljoner kronor och inkluderas likt Green House i tredje kvartalet.

Skanska är ett av Sveriges största byggbolag som riktar in sig inom genrer som bygg- och anläggningsverksamhet, bostadsutveckling, kommersiell utveckling och infrastrukturutveckling.

På Skanskas hemsida kan man läsa att företaget har 11 000 anställda i Sverige och 55 600 anställda världen över. 


https://www.pengar.se/nyheter/skanska-saljer-kontorsfastigheten-for-ca-323-miljoner-kronor


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt