Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skandia publicerar snitträntan

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Som första bank i landet, väljer Skandia att redovisa de verkliga snitträntorna till sina kunder. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Efter kritik från Finansinspektionen och Svenska Dagbladet angående bankernas vilseledande listräntor har Skandia valt att publicera snitträntan. Det som första bank i landet, skriver SvD.

Från och med i går redovisar Skandia sina kunders verkliga snittränta. En ränta som visat sig vara mycket lägre än vad banken tidigare rapporterat om.

Som följd av att Svenska Dagbladets Näringslivs bolånekarta avslöjat det verkliga ränteläget för bolån har stark kritik riktats mot listräntorna. Främst från Finansinspektionen. Än har inget förslag om krav att redovisa mer korrekta ränteuppgifter beslutats hos gällande myndigheter. Däremot väljer Skandia nu själva, som första bank, att redovisa den rätta snitträntan till sina kunder.

- I längden kan storbankerna aldrig stå emot behovet av mer transparens om de verkliga bolåneräntorna. Nu väljer Skandia att vara först med att berätta att rabatten hos oss i genomsnitt är 0,47 procent, säger Skandias bankchef Öyvind Thomassen till SvD.


https://www.pengar.se/nyheter/skandia-publicerar-snittrantan


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt