Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Sista dagen att deklarera

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Inte deklarerat ännu? Då är det dags!

Sedan den 21 mars har det varit möjligt att deklarera för inkomståret 2016 - men i dag rinner tiden ut.

Samtliga som fått hem en deklarationsblankett, i sin fysiska eller digitala brevlåda, ska deklarera. Senast tisdagen den 2 maj klockan 24:00 ska deklarationen finnas hos Skatteverket. Deklarerar du inte i tid riskerar du en förseningsavgift om 1 250 kronor.

Deklarationen kan göras via Skatteverkets app och webbsida med Mobilt BankID eller säkerhetskoder samt via telefon och SMS. Det är även möjligt att lämna in deklarationen i pappersform till ett service- eller skattekontor eller att posta den till svarsadressen som finns på blanketten.


Efter deklaration
När du gjort eventuella ändringar och tillägg och godkänt din deklaration går Skatteverket igenom uppgifterna på deklarationen och räknar ut din slutgiltiga skatt. Saknas uppgifter tar Skatteverket kontakt med dig för komplettering.

Skatteåterbäring kommer in på ditt konto i samband med slutskattebeskedet. Ska du i stället betala kvarskatt ska pengarna finnas hos Skatteverket inom 90 dagar från det att du fått hem slutskattebeskedet.

Återbäringen betalades ut i april om du senast den 26 mars skaffat digital brevlåda samt innan den 29 mars deklarerat via Skatteverkets app eller e-tjänst. Har du deklarerat via SMS, telefon, app eller e-tjänst senast den 2 maj kommer pengarna in på ditt konto mellan den 7-9 juni. Deklarerade du på papper får du vänta till augusti-september månad på din återbäring.


https://www.pengar.se/nyheter/sista-dagen-att-deklarera


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt