Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Debattartikeln av SD:s Mattias Karlsson riktar sig till Statsminister Stefan Löfven.

SD ställer krav på regeringen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare ställer krav på regeringen för att släppa igenom deras budget.

I en debattartikel i Aftonbladet, som publicerades i dag, ställer Sverigedemokraternas vikarierande partiledare krav på den sittande regeringen - för att släppa igenom de rödgrönas budget.

SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson skriver i en debattartikel, direkt riktad till statsminister Stefan Löfven, att det finns chans att partiet släpper igenom regeringens budget. Haken? - regeringen måste minska asyl- och anhöriginvandringen med femtio procent.

Därmed sänker partiledaren SD:s tidigare krav på en nittio procent stor minskning av asyl- och anhöriginvandringen, och menar samtidigt att en femtio procent minskning av invandringen "är ett steg i rätt riktning".

"Baserat på siffrorna i din egen budgetproposition skulle en halvering av asyl- och anhöriginvandringen resultera i en besparing på minst 78 miljarder kronor", skriver Mattias Karlsson i artikeln.

Utöver att minska invandringen vill SD:s vikarierande partiledare att migrationsöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet ska upplösas. Samt bland annat minska generella löneskillnader mellan könen, ta bort förslaget om att införa straffskatt för äldre personer i arbetslivet och slopa den automatiska 2/3-frigivningen vid svenska anstalter.

"Att vinna vårt förtroende för din regering skulle således inte behöva innebära några dramatiska eller kostsamma eftergifter från din sida. Du behöver inte ens förhandla eller samtala direkt med mig och mitt parti. Meddela bara under den här veckan att du har för avsikt att förändra regeringens politik i nedanstående riktning", avslutar partiledaren och följer med en kravlista.


https://www.pengar.se/nyheter/sd-staller-krav-pa-regeringen


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt