Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Samtliga nya mynt och sedlar släppta


Nu är alla nya sedlar och mynt giltiga att betala med.

Nu är alla nya sedlar och mynt giltiga att betala med.

Måndagen den 3 oktober blev Sveriges nya 100- och 500-kronorssedlar samt 1-, 2- och 5-kronor giltiga betalningsmedel. Det betyder att samtliga nya mynt och sedlar är i cirkulation.

- Det känns väldigt roligt att samtliga sedlar och mynt i den nya sedel- och myntserien nu är giltiga att betala med. Jag hoppas att alla vid det här laget har lärt sig att vicka på sedlarna för att kontrollera att de är äkta, säger riksbankschef Stefan Ingves.

De befintliga 100- och 500-kronorssedlarna plus samtliga gamla mynt bortsett från tiokronan blir ogiltiga som betalningsmedel den 1 juli 2017. För att underlätta inlämningen av de gamla mynten har Riksbanken utvecklat Myntkartan där du enkelt hittar din närmaste plats för myntinlämning. 

- En stor utmaning blir att samla in de 2,5 miljarder kronor i mynt som blir ogiltiga nästa sommar. Där tror jag att myntkartan.se blir användbar för alla som har många mynt, hälsar Ingves.


https://www.pengar.se/nyheter/samtliga-nya-mynt-och-sedlar-slappta


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga