Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Restaurangförsäljningen på uppgång

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Restaurangförsäljningen ökar i augusti, efter två svagare månader.

Under augusti ökade restaurangernas försäljning jämfört med motsvarande period i fjol. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån.

Alla kategorier inom restaurang kunde i augusti månad redovisa en ökad försäljningsvolym. Totalt steg försäljningen med 4,1 procent och allra bäst gick det för trafiknära restauranger som ökade med hela sex procent. Även hotellrestauranger gick bra under månaden, då försäljningsvolymen steg med 5,7 procent. Ser man till lunch- och kvällsrestauranger, som är den största kategorin, ökade försäljningen med fem procent. Sämst gick det för snabbmats- och nöjesrestauranger där en uppgång på 1,4 procent rapporterades. I löpande priser steg försäljningsutvecklingen totalt med 5,5 procent.

Omsättningsutvecklingen har efter två betydligt svagare månader (juni och juli) börjat röra sig uppåt igen. Över sommarmånaderna juni-augusti uppgick omsättningstillväxt i volym till tre procent, i jämförelse med motsvarande period i fjol. Bland de olika restaurangkategorierna var dock skillnaden i omsättningstillväxt markant. Trafiknära restauranger redovisade en omsättningstillväxt på 9,7 procent, vilket var högst, och nöjesrestauranger uppgick endast till 0,8 procent, vilket var lägst.

Mellan juli och augusti minskade priserna med närmare en tiondel. Samtidigt nådde priserna 2,4 procent högre i augusti 2014 än under december 2011, månaden innan momsen sänktes. 

FÖRSÄLJNINGSANDELAR 2014

RestaurangkategoriAndel i %
Hotell13,2 %
Kaféer5,8 %
Snabbmat12,8 %
Lunch/Kväll44,6 %
Trafiknära7,8 %
Nöjes11,4 %
Personal4,4 %


https://www.pengar.se/nyheter/restaurangforsaljningen-pa-uppgang


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt