Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Restaurangförsäljningen ökade i augusti

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I augusti månad ökade försäljningsvolymen inom restaurangbranschen.

I augusti månad ökade försäljningsvolymen inom restaurangbranschen. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån, Visita och DLF.

Vid utgången av augusti månad noterades en ökning av restaurangernas försäljningsvolym med 1,3 procent, jämfört med motsvarande månad förra året. Kaféerna stod för den största ökningen på 9,4 procent följt av snabbmatsrestaurangerna på 6,3 procent. Sämre gick det för trafiknära restauranger där volymen minskade med 10,8 procent samt för lunch- och kvällsrestauranger som minskade försäljningen med 0,5 procent. Hittills i år har hotellens restauranger gått starkast med en utveckling om +6,9 procent.

Sett till försäljningsutvecklingen i löpande priser har den totala restaurangbranschen ökat med 4,2 procent under månaden. Kategorin kaféer & konditorier har haft den största ökningen i värde om 12,4 procent medan trafiknära restauranger gick bakåt med 8,3 procent. Lunch- och kvällsrestaurangerna omsatte mest under augusti med totalt 4 911 miljoner kronor, vilket är en ökning jämfört med föregående år.

- Trenden med lägre omsättningstillväxt i restaurangbranschen ligger i linje med hur det sett ut de senaste månaderna. Tillväxten i volym, månad för månad, ligger stadigt runt en procent jämfört med motsvarande månad föregående år, kommenterar Visita och DLF i ett pressmeddelande.

AUG 2014AUG 2015Förändring värdeFörändring volym
Total restaurangförsäljning10 130 MKR10 551 MKR4,2 %1,3 %
Hotellens restauranger998 MKR1 054 MKR5,5 %2,7 %
Kaféer & Konditorier661 MKR744 MKR12,4 %9,4 %
Snabbmatsrestauranger1 303 MKR1 424 MKR9,3 %6,3 %
Lunch- & kvällsrestauranger4 804 MKR4 911 MKR2,2 %-0,5 %
Trafiknära restauranger713 MKR654 MKR-8,3 %-10,8 %
Nöjesrestauranger, pubar & barer1 258 MKR1 359 MKR8,0 %5,1 %
Personalrestauranger392 MKR406 MKR3,5 %0,7 %


https://www.pengar.se/nyheter/restaurangforsaljningen-okade-i-augusti


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt