Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Restaurangförsäljningen går uppåt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Restaurangförsäljningen ökar i oktober inom alla kategorier.

Under oktober månad ökade restaurangförsäljningen i landet. Det visar färska siffror från Statistisk Centralbyrån.

Alla kategorier inom restaurangbranschen ökade sin försäljning under oktober i år. Ökningen uppgick sammanlagt till 6,1 procent i jämförelse med motsvarande månad i fjol. Främst var det hotellrestauranger samt lunch- och kvällsrestauranger som bidrog till uppgången, där försäljningen ökade med 7,8 respektive 6,7 procent. Inom kategorin lunch- och kvällsrestauranger, som är den största, har försäljningsvolymen dessutom ökat med 5,1 procent. Försäljningsutvecklingen för hela branschen, sett till löpande priser, steg med 7,8 procent.

Svagast utveckling under månaden hade snabbmatsrestauranger och trafiknära restauranger, där försäljningsvolymen ökade med 4,3 procent vardera.

Under hela 2014 har försäljningvolymen ökat med 4,2 procent i jämförelse med föregående år. Högst utveckling har skett inom kategorin trafiknära restauranger. Inom kategorin har försäljningsvolymen ökat med 7,5 procent det senaste året. Sämst har det gått för snabbmatsrestauranger med en ökning om 0,8 procent. 

"Omsättningstillväxten har varit urstark i restaurangbranschen under hösten. Volymtillväxten i oktober var mycket hög och följde dessutom på en stark utveckling i oktober i fjol. Tillväxten skedde med andra ord från en hög nivå. Om 2014 avslutas med två bra månader i branschen kommer årets omsättningstillväxt i volym att sluta på över fyra procent. 2014 kan till och med bli året med den starkaste omsättningsökningen under hela 2000-talet"

- kommentar av Visita och DLF


https://www.pengar.se/nyheter/restaurang-gar-uppat


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt