Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Rekordmånga väljer kort räntebindningstid

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Det är kort räntebindningstid som gäller för majoriteten av bolånetagarna.

Under juli månad når antalet bolånetagare som väljer den kortaste räntebindningstiden rekordhöga siffror. Likadant resultat kunde konstateras i maj. Detta meddelade SBAB igår.

Hela 77 procent av landets privata bolånetagare valde bolån med tre månaders räntebindningstid före någonting annat under juli månad. Samma siffror kunde redovisas redan under maj månad. Den korta bindningstiden har inte varit så här populär sedan 2009-2010, då 90 procent valde bolån med tremånadersränta.

- Den höga andelen som väljer de kortaste bindningstiderna visar att allmänheten precis som marknadsbedömarna förväntar sig att de låga räntorna kommer att bestå ett tag, säger Tor Borg, chefsekonom SBAB i ett pressmeddelande.

Parten som väljer 1-4 års samt 5-10 års bindningstid har reducerats med 4 procent vardera det senaste året. Det minskade intresset för långa bindningstider får emellertid större effekt på den genomsnittliga bindningstiden. Detta medför att den genomsnittliga bindningstiden ökar den senaste månaden även fast den korta räntebindningstiden är enhetlig med maj månad.

- De långa bindningstiderna har fallit till mycket låga nivåer precis över en procent, genomsnittet sedan millennieskiftet är sju procent och sedan 2010 fyra procent. I juni sattes dock en nytt bottenrekord för femårsräntan vilket bör ha ökat intresset för de långa lånen, säger Tobias Borg. 


https://www.pengar.se/nyheter/rekordmanga-valjer-kort


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt