Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Rekordmånga e-deklarerade första dagen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Aldrig förr har så många deklarerat den första dagen.

Aldrig förr har så många deklarerat den första dagen. Det skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

Över 250 000 personer valde att deklarera när Skatteverket öppnade den elektroniska deklarationstjänsten tisdagen den 22 mars. Det är omkring 60 000 fler än i fjol - och rekord.

- Många är nyfikna på om de får pengar tillbaka, den som är inne för att se om det är så och bara har att godkänna deklarationen kan göra det med en gång. Så är det gjort, kommenterar Kay Kojer, verksamhetsutvecklare Skatteverket.

Mer än 2 105 000 personer hade under dagen loggat in på myndighetens e-tjänst och belastningen på webbsidan var periodvis mycket hög. Motsvarande siffra för ett år sedan var 1 570 000 personer.

- Sajten var till och från överbelastad igår. Det finns en gräns för hur många som kan var inloggade i e-tjänsten samtidigt. Har vi så hög belastning på sajten att det inte går att komma in är det bara att försöka på nytt efter en liten stund, berättar Kojer.

Samtidigt noterades att 700 000 fler än i fjol valde att logga in med Mobilt BankID. Totalt använde sig 1,9 miljoner personer av Mobilt BankID på sin mobiltelefon eller surfplatta.

Sammanlagt är det 7 807 983 personer som ska deklarera i år. Sista dag att deklarera är den 2 maj.


https://www.pengar.se/nyheter/rekordmanga-e-deklarerade-forsta-dagen


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt