Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Rekordlåg ränta för bolån

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Bankernas bolåneräntor fortsätter att sjunka och resultatet är att flera banker nu erbjuder billigare ränta på bolånen.

I takt med att riksbanken sänkte reporäntan tidigare i sommar har nu bankernas bolåneräntor sjunkit rekordlågt.

Många hushåll går säkerligen och funderar på om det kanske är dags att binda upp sitt rörliga bolån. Räntan är nämligen rekordlåg i dagsläget och flera av Sveriges stora banker har sänk räntan avsevärt.

Enligt en artikel i Dagens Nyheter kunde vi idag ta del av räntebeskedet från statliga SBAB som i dagsläget har en rörlig ränta på 2,42 procent. Medan den bundna räntan ligger på 2,38 procent.

Flera banker sänker räntorna

Det är inte endast SBAB som sänkt räntan. Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank som hör till Sveriges största banker har sänkt sin ränta och erbjuder en lägre ettårsränta än rörlig ränta.

Tor Borg arbetar som chefsekonom på SBAB och säger till DN i artikeln:

- Det är ganska ovanligt att den rörliga räntan är högre än den bundna. Men det har förekommit. Däremot är den bundna räntan nu den lägsta vi haft sedan vi började med bolån.

Trotts den låga räntan är osäkerheten stor hos hushållen om man ska binda upp sitt rörliga bolån eller inte. Till fördelarna hör att hushållen har möjlighet att få ha kvar en låg ränta men till nackdelen hör att framtidsutsikten för ekonomin är svår att tyda.


https://www.pengar.se/nyheter/rekordlag-ranta-for-bolan


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt