Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Rekord spås för julhandeln

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Ännu ett rekordår väntar för julhandeln.

Ännu ett rekordår väntar för julhandeln. Det visar HUI Research julhandelsprognos.

I fjol slog julhandeln rekord med 4,9 procent, vilket innebar en total årsutveckling om +3,4 procent för handeln. Även i år räknas handeln öka i juletider - och ett nytt rekordår är att vänta, om man får tro HUI Research:s prognos.

De svenska hushållen förblir optimistiska och köpstarka, vilket tillsammans med en stark tillväxt inom detaljhandeln förväntas resultera i en markant ökning av julhandeln. Samtidigt kan konsumtionen möjligen dämpas som följd av psykologiska effekter på grund av politiska beslut och debatter. Även det faktum att arbetstagarjulen underlättar resor och att jämförelsetalen från i fjol är mycket starka kan tänkas minska konsumtionen. Däremot bedömer HUI Research att de positiva effekterna överväger de negativa betydligt och att ett rekordår är i ankommande.

Omsättningen för julhandeln i december månad 2015 beräknas öka med 5 procent och därmed uppgå till 74,7 miljarder kronor. Den förväntade omsättningen ger ett genomsnitt på omkring 7 600 kronor per svensk medborgare, där 3 100 kronor fördelas inom dagligvaruhandeln och resterande 4 500 kronor inom sällanköpsvaruhandeln.

"Julens köplust bidrar till att december månad är handelns klart starkaste försäljningsmånad. Årets prognos innebär att det i själva verket beräknas shoppas för cirka 16 miljarder kronor mer i december än vad det shoppas för i genomsnitt under årets övriga elva månader."

Årets vinnare inom julhandeln spås bli möbelhandeln, som beräknas öka försäljningen med 8,0 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/rekord-spas-for-julhandeln


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt