Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Rekord i självrättelser av utlandsinkomster

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under fjolåret slogs rekord i antalet självrättelser av utlandsinkomster.

Det skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

Totalt gjorde 2 714 personer självrättelser av sina utlandsinkomster under fjolåret, vilket resulterade i 329 miljoner kronor i ökad skatteintäkt. Samtidigt gav uppgifter från skattemyndigheter utanför Sveriges gränser ytterligare 677 miljoner kronor i höjd skatt från totalt 277 bolag och privatpersoner. 

- Det internationella informationsutbytet om inkomster och skatter är mycket mer omfattande idag än bara för några år sedan, och fortsätter utvecklas. För oss innebär det ytterligare verktyg i vårt arbete för att alla ska betala rätt skatt, säger Skatteverkets ansvarige för internationell kontroll Margareta Nyström i ett pressmeddelande.

- Sverige har uppmärksammats av OECD för vårt flitiga utnyttjande av informationsutbytesavtal. Sverige ligger i topp i världen sett till både kvantitet och kvalitet i våra förfrågningar till andra länder.

Från och med årsskiftet rapporterar EU:s medlemsländer per automatik inkomster till andra länders skattemyndigheter. Inkomster inkluderar bland annat anställning, styrelsearvode, pension, försäkring och fast egendom. Inom Skatteverkets internationella arbete idag prioriteras frågor gällande ökat informationsutbyte samt gemensamma regler.


Självrättelser 2010-2014

20102011201220132014
Antal personer3951 5601 0782 2062 714
Höjd skatt i miljoner127502401317329


https://www.pengar.se/nyheter/rekord-i-sjalvrattelser-av-utlandsinkomster


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt