Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Regeringen satsar på järnväg och klimat

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Regeringen presenterar satsningar på järnvägsunderhåll och lokala klimatinvesteringar.

Regeringen presenterar under en presskonferens på tisdagen sina förändringar i vårbudgeten. Det ska investeras i järnvägsunderhåll samt utökat klimatarbete.

Likt höstens nedröstade budget finns satsningar på underhåll av järnvägen med i vårbudgeten. Regeringen planerar investera 620 miljoner kronor på ökat underhåll under 2015, för att därefter satsa 1,24 miljarder kronor årligen fram till och med 2018. 

- Det är en rejäl investering, kommenterar finansminister Magdalena Andersson under presskonferensen, som även tydliggör att järnvägsinvesteringarna avtagit de senaste åren, trots ett ökat behov. 

Samtidigt har persontrafiken på järnväg ökat med 97 procent sedan 1991, enligt utbildningsminister Gustaf Fridolin. Det krävs nybygge för att skapa bättre järnvägstrafik - både för folket och för industrin. Fram till dess att de nya spåren är på plats är det dock av vikt att satsa på underhåll av den järnväg som redan finns. 

- Se till att underhålla det vi har på bästa möjliga sätt, säger Fridolin.

Statsminister Stefan Löfven kan dock inte lova en problemfri järnväg den kommande vintern. Däremot säger statsministern att pengarna kommer göra skillnad.

Regeringen presenterar även ett stöd för lokala klimatinvesteringar. Det kan röra ökad kollektivtrafik, ladd-infrastruktur för elfordon och biogasanläggningar. Dessutom ska ett stöd införas för att reducera utsläppen av metangas. Totalt satsas 1 925 miljoner kronor i lokala klimatinvesteringar mellan 2015-2018 samt 90 miljoner kronor på metangasreducering mellan 2016-2018.


https://www.pengar.se/nyheter/regeringen-satsar-pa-jarnvag-och-klimat


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt