Länsförsäkringar estimerar att 200 till 250 miljoner kronor kommer utbetalas till de hushåll som utsatts för branden vid Sala. Det skriver Dagens Nyheter idag.

Branden som härjat i Västmanland har fördärvat mellan 5 000 till 8 000 hektar skog och flera människor har fått överge sina bostäder. Än har inte alla fått återvända, ett 30-tal väntar fortfarande på att få komma hem. Det rapporterar Dagens Nyheter. 

Försäkringsbolaget Länsförsäkringar har mottagit över 300 skadeanmälningar och telefonsamtal från de som drabbats av branden den senaste tiden, och det höga trycket lär fortsätta. De som har hemförsäkring hos Länsförsäkringar kommer bland annat få ersättning för mat- och boendekostnader under evakueringstiden samt för eventuella skador på bostad och annan egendom.

- Vi bedömer att vi kommer att betala ut mellan 200 till 250 miljoner kronor för skadorna. Då handlar det både om ersättningar till skogsägare och personer som har fått rökskador på sina hem, säger Mikael Hallberg, skadechef på Länsförsäkringar Begslagen till DN.

DN skriver att försäkringsbolaget beräknar ha korrekta siffror gällande utbetalningens storlek om runt en månads tid.

För att klara av den rådande krisen kommer Länsförsäkringar att få använda sin egen försäkring. Bolaget själva är försäkrade hos Länsförsäkringsgruppen samt flera utländska bolag.