Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Över 200 miljoner till branddrabbade


Dagens Nyheter meddelar att flera hundratals miljoner kronor kommer utbetalas av Länsförsäkringar till de branddrabbade.

Länsförsäkringar estimerar att 200 till 250 miljoner kronor kommer utbetalas till de hushåll som utsatts för branden vid Sala. Det skriver Dagens Nyheter idag.

Branden som härjat i Västmanland har fördärvat mellan 5 000 till 8 000 hektar skog och flera människor har fått överge sina bostäder. Än har inte alla fått återvända, ett 30-tal väntar fortfarande på att få komma hem. Det rapporterar Dagens Nyheter. 

Försäkringsbolaget Länsförsäkringar har mottagit över 300 skadeanmälningar och telefonsamtal från de som drabbats av branden den senaste tiden, och det höga trycket lär fortsätta. De som har hemförsäkring hos Länsförsäkringar kommer bland annat få ersättning för mat- och boendekostnader under evakueringstiden samt för eventuella skador på bostad och annan egendom.

- Vi bedömer att vi kommer att betala ut mellan 200 till 250 miljoner kronor för skadorna. Då handlar det både om ersättningar till skogsägare och personer som har fått rökskador på sina hem, säger Mikael Hallberg, skadechef på Länsförsäkringar Begslagen till DN.

DN skriver att försäkringsbolaget beräknar ha korrekta siffror gällande utbetalningens storlek om runt en månads tid.

För att klara av den rådande krisen kommer Länsförsäkringar att få använda sin egen försäkring. Bolaget själva är försäkrade hos Länsförsäkringsgruppen samt flera utländska bolag.


https://www.pengar.se/nyheter/over-200-miljoner-till-branddrabbade


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga