Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Omsättningen i detaljhandeln ökade

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Mellan mars 2014 och mars 2015 ökade omsättningen för detaljhandeln.

Mellan mars 2014 och mars 2015 ökade omsättningen för detaljhandeln. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån och HUI Research.

Jämfört med mars månad i fjol ökade detaljhandelns omsättning i löpande priser med 6,6 procent. Omsättningen inom dagligvaruhandeln stod för en ökning om 5,7 procent medan sällanköpsvaruhandelns ökning uppgick till +7,4 procent.

Samtidigt ökade detaljhandelns försäljningsvolym med 0,7 procent från februari i år och med 1,3 procent i en jämförelse med de senaste tremånadersperioderna.

Apotekshandeln stod för en stor ökning om hela 17 procent under månaden. Tillväxten var ett resultat av en konsolidering av marknaden och nyetableringar. Även branscher så som möbler och elektronik har haft en stark månad, likaså optikhandeln och bygghandeln har haft en bra tillväxt.

"Detaljhandeln har växlat upp ordentligt under årets första månader och flera av delbranscherna visar en stark och stabil utveckling. Summeras det första kvartalet 2015 ligger tillväxten på 5,3 procent jämfört med samma period föregående år, vilket betyder att utvecklingen hittills i år ligger över HUI:s helårsprognos om 3 procent. Hushållen har det gott ställt, inflationen är fortsatt låg och det faktum att amorteringskravet slopats innebär ett bibehållet konsumtionsutrymme en tid framöver. Fortfarande kan konkurrensen från andra branscher såsom caféer, restauranger och resesektorn flytta konsumtionen bort från detaljhandeln, men utsikterna för 2015 ser goda ut", kommenterar HUI Research i ett pressmeddelande.

Utveckling 2014-2015

Mars 2015Jan-Mars 2015Prisförändring Mars 2015
Dagligvaruhandeln+5,7 %+4,4%+2,1 %
Sällanköpsvaruhandeln+7,4 %+6,1 %-0,6 %
Total detaljhandel+6,6 %+5,3 %+0,6 %


https://www.pengar.se/nyheter/omsattningen-i-detaljhandeln-okade


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt