Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Ökat intresse för aktier i november

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Efter en nedgång föregående månad ökar intresset för aktier i november.

Under november månad ökade intresset åter för fonder med aktier, efter ett fall under föregående månad. Det rapporterar Fondbolagens Förening.

I november uppgick nysparande i aktiefonder till 3,1 miljarder kronor, nysparandet i fonder uppgick till 3,6 miljarder kronor och i blandfonder sparades totalt 8,1 miljarder. Samtidigt redovisades ett nettouttag från räntefonder, där det från obligationsfonder gjordes uttag om 1,1 miljarder och från penningmarknadsfonder 7,8 miljarder kronor. 

Sammanlagt i år har 113 miljarder kronor nettosparats i fonder, där obligationsfonder och blandfonder lyser starkast med 61 respektive 54 miljarder kronor i sparande. En ny rekordnivå noteras för den samlade fondförmögenheten, som i november ökade med 60 miljarder och därmed uppgår till 2 919 miljarder kronor. Av den samlade fondförmögenheten utgjorde 1 613 miljarder, eller 55 procent, sparande i aktiefonder.

- Efter börsuppgång i november var det väntat att de aktiva fondspararna väljer aktiefonder igen. Samtidigt är intresset störst för blandfonder, vilket visar att spararna önskar riskspridning. Den låga räntan ligger bakom nettouttag från penningmarknadsfonder, säger Fondbolagens Förenings VD Pia Nilsson i ett pressmeddelande.

NETTOSPARANDE I FONDER 2014

NovemberJan-Nov 2014
Aktiefonder3,1 MDKR-9,0 MDKR
Blandfonder8,1 MDKR
53,3 MDKR
Obligationsfonder-1,1 MDKR
61,0 MDKR
Penningmarknadsfonder-7,8 MDKR
2,7 MDKR
Hedgefonder1,4 MDKR
2,6 MDKR
Övriga fonder0,0 MDKR
2,2 MDKR
Summa3,6 MDKR
113,0 MDKR


https://www.pengar.se/nyheter/okat-intresse-for-aktier-i-november


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt