Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Ökad industriproduktion i augusti

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

En ökning av industriproduktionen noterades för augusti månad.

En ökning av industriproduktionen noterades för augusti månad. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Mellan juli och augusti månad i år ökade industriproduktionen med 4,7 procent. En övervägande andel av delbranscherna inom industrin noterade en positiv utveckling under månaden, där industrin för elapparatur ökade sin produktion allra mest med 19 procent följt av industri för trä och varor av trä, kork och rotting (exklusive möbler) som ökade produktionen med 10 procent.

Sämre gick det för kemisk industri och industri för farmaceutiska basprodukter och läkemedel som minskade produktionen med 5,1 procent i augusti.

På årlig basis var utvecklingen +3,8 procent. Starkast delbransch var här annan transportmedelsindustri som under året ökade produktionen med 31,8 procent. Även industri för motorfordon, släpfordon och påhängsvagnar samt industri för trä och varor av trä, kork och rotting gick starkt med +17,7 respektive +16,1 procent.

Orderingången till industrin var i augusti likvärdig med föregående månad. På hemmamarknaden ökade orderingången med 1,2 procent medan den minskade med 0,8 procent på exportmarknaden. Sett till årsbasis har orderingången haft en utveckling om +9,4 procent, där hemmamarknaden ökade med 14,2 procent och exportmarknaden med 5,1 procent.

Strax över hälften av delbranscherna noterade en positiv utveckling mellan augusti och juli i år. Bäst gick det för annan transportmedelsindustri som ökade orderingången med 108,8 procent. Sämre gick det för industri för elappratur med en minskning om 49,1 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/okad-industriproduktion-i-augusti


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt