Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Ökad försäljning av ekologiskt och KRAV-märkt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Allt fler svenskar väljer ekologiskt och KRAV-märkt visar en ny undersökning.

Allt fler svenskar väljer att handla ekologiskt och KRAV-märkt. Det visar en ny undersökning utförd på uppdrag av KRAV.

Försäljningen av ekologiska samt KRAV-märkta produkter har under årets första sex månader ökat med hela 30 procent. Det är en ökning som är ensam av sitt slag i världen och som delvis beror på ett ökat intresse för hälsosam mat, menar föreningen. 

Landets fyra största livsmedelskedjor ICA, Coop, Axfood och Bergendahls visar i år alla avsevärda ökningar av ekologisk försäljning. ICA kan rapportera om en ökning på 52 procent, Coop 37 procent samt Axfood och Bergendahls på 44 procent vardera. I undersökningen framgår det även att Lidl känner av det ökade intresset för hälsosam mat, men inga siffror redovisas.

Främst är det det ökade intresset som gör att svenskarna dig ligger i framkant gällande inköp av ekologiskt och KRAV-märkt. Det i kombination med den utbredda hälsotrenden och en vilja att veta vad det är som vi stoppar i våra kroppar.

- Aldrig förr har så många konsumenter tillsammans köpt så mycket KRAV-märkt och ekologisk mat. 2014 blir ett rekordår och den ekologiska marknadsandelen kommer att öka rejält, säger KRAV:s VD Lars Nellmer i ett pressmeddelande.

Räkna inte med en nedåtgående trend årets andra halvår. Redan nu kan det rapporterats om ytterligare en ökning av försäljningen hos flertalet kedjor.

- Intressant att notera är att andra kvartalet går ännu bättre än första, är ökade försäljningen med 62 procent. Vi ser alltså en stigande trend. I ICA:s kundpaneler ser vi också att fler konsumenter tror att de kommer att handla mer ekologiska livsmedel framöver, säger ICA:s miljöchef Maria Smith i pressmeddelandet.


https://www.pengar.se/nyheter/okad-forsaljning-av-ekologiskt-och-krav-markt


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt