Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Oförändrad tillväxttakt för hushållens lån

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​I oktober noteras en oförändrad tillväxttakt för hushållens lån jämfört med september månad.

I oktober noteras en oförändrad tillväxttakt för hushållens lån jämfört med september månad. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Den årliga tillväxttakten för hushållens lån från monetära finansinstitut uppgick i oktober månad till 7,2 procent. Det är en likvärdig siffra med september, vilket innebär en oförändrad tillväxttakt.

Hushållens totala lån hos monetära finansinstitut var i oktober 3 262 miljarder kronor, vilket är en ökning med 224 miljarder kronor jämfört med motsvarande månad förra året. Bostadslån är den främsta anledningen till ökningen, som noterades för en ökning om 196 miljarder kronor under månaden. De totala bostadslån uppgår till 2 655 miljarder och den årliga tillväxttakten skrevs till 8,1 procent, vilket är 0,1 procentenheter högre än i september.

Tillväxttakten för hushållens konsumtionslån var i oktober 2,8 procent, en ökning från 2,7 procent i september. För lån med övriga säkerheter uppgick tillväxttakten till 3,9 procent, vilket är en nedgång med 0,3 procentenheter. Hushållens konsumtionskrediter samt lån med övriga säkerheter uppgick till totalt 184 respektive 423 miljarder kronor under månaden.

Den genomsnittliga bolåneräntan för hushåll ökade från 1,58 till 1,59 procent i oktober. Den rörliga räntan skrevs till 1,57 procent, även det en ökning. Hushållens genomsnittliga ränta på nyinsättningar på bankkonton var 0,08 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/oforandrad-tillvaxttakt-hushallens-lan


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt