Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Oförändrad tillväxttakt för hushållens lån

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Tillväxttakten för hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) var i augusti oförändrad från föregående månad.

Tillväxttakten för hushållens lån från monetära finansinstitut (MFI) var i augusti oförändrad från föregående månad. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

I augusti månad var den årliga tillväxttakten för hushållens lån från MFI 7,1 procent. Det är likvärdigt med tillväxttakten som noterades i juli månad. Hushållens lån uppgick till totalt 3 210 miljarder kronor, vilket är 207 miljarder mer än augusti månad i fjol.

Bostadslånen är den främsta orsaken till ökningen, som noterades för en ökning om 185 miljarder kronor mellan månaderna. Sammanlagt var bostadslånen 2 615 miljarder kronor, med en årlig tillväxttakt på 7,8 procent.

Samtidigt var tillväxttakten för hushållens konsumtionslån 3,3 procent i augusti. Det är 0,2 procentenheter lägre än föregående månad. Den årliga tillväxttakten för lån med övriga säkerheter var 4,9 procent, vilket är lägre än i juli. Hushållens konsumtionskrediter uppgick till totalt 183 miljarder och lån med övriga säkerheter uppgick till 412 miljarder kronor.

Den genomsnittliga bolåneräntan för hushållen sjönk från 1,61 procent i juli till 1,59 procent i augusti. Den rörliga räntan sjönk i samma veva med 0,02 procentenheter till 1,56 procent. Hushållens genomsnittliga ränta på nyinsättningar på bankkonton var i augusti 0,09 procent, en nedgång från juli.

Ränta hushållens nya låneavtalRänta hushållens nya bolåneavtalTillväxttakt utlåning hushåll
Augusti 20142,41 %2,15 %5,6 %
Juli 20151,80 %1,61 %7,1 %
Augusti 20151,79 %1,59 %7,1 %


https://www.pengar.se/nyheter/oforandrad-tillvaxttakt-for-hushallens-lan


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt