Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Oförändrad tillväxt för hushållens lån

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Hushållens lån till monetära finansinstitut förblev oförändrad i november.

Den årliga tillväxttakten för hushållens lån förblev oförändrad under november månad. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Tillväxttakten uppgick i november till 5,9 procent, vilket är ett oförändrat resultat jämfört med oktober i år. Hushållens lån hos monetära finansinstitut (MFI) nådde 3 052 miljarder svenska kronor - en uppgång med 162 miljarder kronor i jämförelse med november månad i fjol.

Ökningen av de sammanlagda lånen beror i första hand på bostadslån, så som lån med säkerhet i småhus, lägenheter och bostadsrätter, för vilka noterades en ökning om 141 miljarder kronor under månaden. Det ger en årlig tillväxttakt på 6,1 procent.

Hushållens utestående bostadslån från MFI nådde 2 472 miljarder kronor, samtidigt som återstående lån utgjordes av konsumtionslån. I november noterades 180 miljarder kronor för hushållens konsumtionslån, vilket ger en årlig tillväxttakt om 5,1 procent.

Den genomsnittliga bolåneräntan för landets hushåll var i november 1,92 procent, vilket är en minskning med 0,14 procentenheter. Den sjunkande bolåneräntan är ett resultat av att både den rörliga och bundna räntan gick nedåt under månaden. Hushållens genomsnittliga ränta på nyinsättningar på bankkonton uppgick till 0,20 procent, vilket är en minskning från 0,29 procent som noterades för oktober i år. Samtidigt var räntan på konton med bindningstid alternativt begränsat med kostnadsfria uttag 0,40 procent förra månaden, vilket också är en minskning från oktober - med 0,19 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/oforandrad-tillvaxt-for-hushallens-lan


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt