Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Nyföretagandet ökade i juni

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Nyföretagandet stod för en ökning även i juni månad.

Nyföretagandet stod för en ökning även i juni månad. Det visar statistik från Bolagsverket.

Under juni ökade nyföretagandet i Sverige med 14,9 procent. Totalt registrerades 4 879 nya företag, vilket är 633 fler registreringar än motsvarande månad förra året. Sett till de första sex månaderna i år har antalet nyregistreringar ökat med 1,5 procent jämfört med samma period i fjol. Aktiebolag ökade med hela 20,1 procent medan enskilda firmor stod för en uppgång om 6,9 procent.

Samtidigt registrerades färre kommandit- och handelsbolag under månaden. Totalt minskade antalet registreringar med 4,3 respektive 3,4 procent.

- Under 2014 ökade det totala antalet nyregistrerade företag hos Bolagsverket med tre procent och även 2015 inleddes starkt med en ökning på drygt fyra procent under det första kvartalet. I april såg vi en ganska kraftig rekyl, men sedan har det skett en rejäl återhämtning nu under maj-juni, berättar Ulf Karnell, kommunikationschef Bolagsverket, i ett pressmeddelande.

Bolagsverkets handläggningstid för att registrera nybildat aktiebolag är i dagsläget fyra dagar. Övriga företagsformer har en handläggningstid på sju dagar.

NYREGISTRERINGAR JUNI 2015

FöretagsformAntal registreringar juni 2015Antal registreringar juni 2014SkillnadFörändring
Aktiebolag3 4062 83557120,1 %
Enskild firma1 1471 073746,9 %
Handelsbolag282292-10-3,4 %
Kommanditbolag4446-2-4,3 %
Totalt4 8794 24663314,9 %


https://www.pengar.se/nyheter/nyforetagandet-okade-i-juni


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt