Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Nya regler träder i kraft 1 augusti

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Den första augusti träder flera nya regler inom skatt i kraft som följd av vårändringsbudgeten 2015.

Den första augusti träder flera nya regler inom skatt i kraft som följd av vårändringsbudgeten 2015. Det meddelar Skatteverket.

Arbetsgivaravgiften slopas

Arbetsgivaravgifterna för unga, vilket är nedsatta socialavgifter, har enligt sittande regering varit ineffektiv i sin målsättning att skapa jobb för ungdomar. Därmed avskaffas nedsättningen i två steg. Från och med den 1 augusti i år till 30 juni nästa år kommer arbetsgivaravgifterna för unga att uppgå till 25,46 procent, för att under 2016 slopas helt och hållet.

Här kan du läsa mer om arbetsgivaravgifter för unga

Skatt på kärnkraft höjs

I veckan höjs skatten på termisk effekt i kärnkraftreaktorer med drygt 2 000 kronor. Skatten uppgår därmed till 14 770 per megawatt av högsta tillåtna termiska effekt och månad.

Rutavdraget för läxhjälp avskaffas

I augusti slopas även rutavdragets skattereduktion för läxhjälp och annat skolarbete. Dessutom blir det en förändring av skattereduktionen för barnpassning, som nu enbart får omfatta hjälp med läxor och skolarbete i ringa mängd, för att rutavdrag ska få tillämpas.

Förhöjda miljöskatter

Skatten på naturgrus kommer på lördag att höjas med två kronor och uppgå till 15 kronor per ton naturgrus. Dessutom blir skatten på bekämpningsmedel högre. En ökning till 34 kronor för varje kilo verksam beståndsdel i medlet väntas.


https://www.pengar.se/nyheter/nya-regler-trader-i-kraft-1-augusti


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt