Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Nya momsregler gällande elektroniska tjänster

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Nya regler gällande moms inom EU.

Du som säljer elektroniska tjänster till privatpersoner inom EU, ska från årsskiftet redovisa och betala moms i de EU-länder där köparen är bosatt.

Beskattningen kommer alltså från och med den 1 januari 2015 att ske i det land där köparen finns, inte längre där säljaren är registrerad. Beskattningen gäller utöver elektroniska tjänster, även telekommunikationstjänster och sändningstjänster.

Mini One Stop Shop, eller MOSS, är ett av Skatteverket utvecklat verktyg som ska underlätta redovisningen av skatten. Tjänsten hjälper dig redovisa och betala momsen till Skatteverket, som sedan skickar vidare momsen till berörda länder. Det är inget krav på att använda MOSS, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande. 

Det är möjligt att registrera sig på MOSS från 1 oktober 2014.https://www.pengar.se/nyheter/nya-momsregler


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt