Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Norska taxibolag väljer svenskt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Det svenska företaget Samport har fått ansvaret att installera betalningslösningar hos norska taxibolag.

Samport ägnar sig bland annat åt att erbjuda betalningstjänster till taxibolag. Idag använder sig både Taxi Stockholm och Taxi Helsinki av företagets tjänst - nu väljer även flera norska taxibolag det svenska företaget.

Tillsammans med taxameterföretaget Structab och teknikleverantören Internett Trafikk Formidling (ITF) är det beräknat att Samport ska tillhandahålla 2 700 betalningslösningar till flera norska taxibolag. Bland annat kommer Trønder Taxi, Drammen Taxi, Taxisentralen AS och Hurum og Røyken Taxi få nya terminaler för att förenkla och skapa säkrare betalning.

- I en taxibil är det viktigare än på många andra platser att betalningarna fungerar som de ska och är snabba att genomföra. Tack vare det täta samarbetet med Structab har vi nu kunnat leverera den driftsäkra betalningslösning som ITF och deras medlemmar länge varit på jakt efter. Det är vi alla mycket nöjda med, säger Samports VD Mikael Hedlöf i ett pressmeddelande.

Än så länge har 1 000 terminaler med Samports betalningstjänst monterats i bilar hos de ovan nämnda taxibolagen. Under hösten planeras resterande installeras.

- Samport är en leverantör med god kunskap om betalningar i taxibranschen. Tillsammans med Structabs taxameterplattform får vi nu en betalningslösning som är redo för nutiden och samtidigt rustad för framtiden. Både förare och resenärer ställer höga krav på smidiga betalningar i taxibilen. Det kommer vår nya betalningslösning att leva upp till, säger ITF:s VD Grethe Pedersen i pressmeddelandet.


https://www.pengar.se/nyheter/norska-taxibolag-valjer-svenskt


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt