Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Nordea hjälper unga med privatekonomin

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Ekonomipejl är en utbildning i privatekonomi för unga som erbjuds av Nordea.

Ekonomipejl är namnet på Nordeas kostnadsfria utbildning i privatekonomi för unga. Bankens rådgivare beräknar undervisa drygt 2 500 ungdomar från Sveriges högstadie- och gymnasieskolor enbart i år. Det meddelar SVT Nyheter.

Syftet med utbildningen är att tidigt ge ungdomar kunskap om hur man styr upp och sköter sin privatekonomi. "När ska jag låna pengar?", "Hur betalar jag en räkning?", "Vad kostar det att flytta hemifrån?" och "Hur får jag pengarna att räcka till?" är några av de frågor som besvaras och förklaras av Nordea Banks erfarna rådgivare.

- Vi har märkt ett ganska stort behov hos ungdomar idag att man inte pratar så mycket privatekonomi hemma, säger Åsa Sjöstrand, rådgivare på Nordea Bank till SVT.

Utbildningen sker antingen ute på skolorna eller i bankens egna lokaler och anpassas alltid efter eleverna själva. Landets alla högstadie- och gymnasieskolor kan få ta del av Ekonomipejl - som dessutom är kostnadsfri. Fram till juni i år hade totalt 26 klasser i tolv olika skolor fått ta del av Nordeas utbildning. Projektet fortsätter även under höstterminen och totalt räknar Nordea med att över 2 500 elever ska få lite bättre kunskap om privatekonomi fram till årsskiftet.

Du som är lärare, elev och förälder kan boka Ekonomipejl enkelt hos Nordea.


https://www.pengar.se/nyheter/nordea-hjalper-unga-med-privatekonomin


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt