Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Nedgång för industriproduktionen i juni

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​I juni månad noteras en minskning av produktionen inom industrin.

I juni månad noteras en minskning av produktionen inom industrin. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Mellan maj och juni månad i år sjönk industriproduktionen med 1,0 procent. En övervägande andel av delbranscherna inom industrin redovisade en nedgång av produktionen under månaden, där textilindustrin minskade sin produktion mest. Samtidigt noterade elektronikvaruindustrin den största ökningen under perioden.

Sett till det senaste året har den totala industriproduktionen ökat med 1,2 procent. Jämfört med motsvarande månad förra året har industrin för datorer, elektronikvaror och optik haft den största positiva utvecklingen med +14,4 procent, samtidigt som kemisk industri och industrin för farmaceutiska basprodukter och läkemedel noterade den största nedgången om -9,2 procent.

Samtidigt ökade orderingången till industrin i juni. Mellan maj och juni i år har orderingången haft en positiv utveckling om 2,5 procent. På hemmamarknaden ökade orderingången med 16,4 procent medan exportmarknaden redovisade en nedgång på 4,3 procent. Det positiva totalresultatet till trots så noterade en större del av delbranscherna en minskad orderingång.

Mellan första och andra kvartalet ökade orderingången med 5,1 procent, där hemmamarknaden stod för en ökning om 10,3 procent och exportmarknaden på 0,6 procent. Sett till årsbasis har orderingången ökat med 11,8 procent, hemmamarknaden ökade mellan juni 2014 och motsvarande månad i år med 23,3 procent och exportmarknaden med 2,1 procent. 


https://www.pengar.se/nyheter/nedgang-for-industriproduktionen-i-juni


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt