Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Nedgång av arbetslöshet har upphört

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Nedgången av arbetslösheten har i stora drag upphört under september månad.

Nedgången av arbetslösheten har i stora drag upphört under september månad. Det rapporterar Arbetsförmedlingen.

Vid utgången av september månad var 369 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en nedgång med 2 000 personer jämfört med motsvarande månad förra året. Nedgången gäller överlag enbart inrikes födda, samtidigt som arbetslösheten fortsätter att öka bland utrikes födda.

188 000 inrikes födda personer var inskrivna som arbetslösa i september, vilket är en nedgång med 19 000 personer från september föregående år. Antalet utrikes födda personer som var inskrivna som arbetslösa under månaden uppgick till 181 000, vilket är 17 000 fler än i fjol. Det ger en arbetslöshetsnivå för inrikes födda om 4,6 procent och för utrikes födda på 21,6 procent.

- Utvecklingen mot en tudelad arbetsmarknad blir allt tydligare. Bland utrikes födda fortsätter antalet inskrivna arbetslösa att öka. Vi ser också att personer som saknar gymnasiekompetens har en fortsatt kärv situation på arbetsmarknaden, berättar Mats Wadman, analyschef Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Under månad anmälde sig 29 000 personer som arbetslösa hos Arbetsförmedlingar landet över, vilket är 5 000 färre än för ett år sedan. Nedgången omfattar framförallt nyinskrivna ungdomar i åldersgruppen 18-24 år. Av det  totala antalet inskrivna arbetslösa är det dock färre som lämnar förmedlingen för arbete i år än i fjol.


https://www.pengar.se/nyheter/nedgang-av-arbetsloshet-har-upphort


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt