Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Näringslivets produktion ökar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under augusti månad ökade produktionen inom näringslivet.

I augusti månad ökade produktionen inom näringslivet, där tjänste- och byggproduktionen är starkast. Det visar färsk statistik från Statistiska Centralbyrån.

En ökning med 0,3 procent av näringslivets produktion kunde rapporteras i augusti månad, jämfört med juli samma år. I jämförelse med motsvarande månad i fjol har produktionen, kalenderkorrigerat, ökat med 1,8 procent. 

Både tjänsteproduktionen och byggproduktionen ökade under augusti med 0,7 respektive 0,6 procent. Samtidigt minskade produktionen inom industri med 0,8 procent. Därmed kan en ökning med 0,3 procent redovisas för augusti månad. Under tremånadersperioden juni-augusti minskade näringslivets produktion med 0,3 procent, i jämförelse med föregående tremånadersperiod. Industriproduktionen stod för det största fallet med 1,1 procent. 

Från augusti 2013 till augusti 2014 har tjänsteproduktionen ökat med 2,2 procent och byggproduktionen med hela 9,4 procent. Industriproduktionen har även här gått bakåt, och en minskning på 1,9 procent rapporteras. Totalt steg produktionen alltså med 1,8 procent.

BranschMånadsutveckling juli-aug 2014Tremånadersutveckling mars-maj/jun-augÅrsutveckling aug-13/aug-14Ackumulerad årsutveckling 2014Andel av förädlingsvärde 2013
Näringslivet exkl. finans- och försäkringsverksamhet0,3%-0,3%1,8%2,4%100%
Utvinning av mineral, tillverkning och försörjning av el-0,8%-1,1%-1,9%-1,4%25,2%
Byggverksamhet0,6%1,1%9,4%7,6%7,5%
Tjänsteverksamhet0,7%-0,3%2,2%3,2%67,3%


https://www.pengar.se/nyheter/naringslivets-produktion-okar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt