Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Minskat företagslager

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under det fjärde kvartalet i fjol minskade företagens lager.

Under det fjärde kvartalet i fjol minskade företagens lager. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

För det fjärde kvartalet 2014 noteras en minskning med 8 miljarder kronor av svenska företags lager, vilket motsvarar en nedgång i volym om 1,9 procent.

Av den sammanlagda nedgången minskade varuhandelns lager med 3,7 miljarder kronor och totalt 1,7 procent sett till volym. Industrins lager stod samtidigt för resterande minskning på 4,3 miljarder kronor, eller 2,2 procent i volym.

Insatsprodukter stod för en minskning om 2,7 miljarder kronor av den totala lagernivån inom industrin, samtidigt som lagernivån för färdiga varor och produkter i arbete noterades för en nedgång på 1,6 miljarder.

Sett till tillverkningsindustrin skedde den största minskningen av lager inom övrig maskinindustri, där det redovisades en nedgång med närmare 1,4 miljarder kronor. Ökade mest gjorde trävaruindustrin, och det med omkring 600 miljoner kronor.

Lagernivån för parti- och detaljhandeln visade upp en nedgång, medan det skedde en ökning av lagervärdet inom motorhandeln.

Sett till hela fjolåret ökade svenska företags lager med 0,1 miljarder kronor, där industrin stod för en minskning och varuhandeln för en ökning.


https://www.pengar.se/nyheter/minskat-foretagslager


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt