Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Minskad produktion och orderingång inom industrin

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Statistiska Centralbyrån rapporterar om en nedgång inom industriproduktionen och orderingång.

Industrins produktion och orderingång minskade under juli månad. Det rapporterar Statistiska Centralbyrån.

Industriproduktionen minskade med 1,1 procent jämfört med juni månad, då en ökning kunde redovisas. I jämförelse med juli månad förra året kan en nedgång på 5,7 procent rapporteras. Ser man till den senaste tremånadersperioden maj-juli har produktionen minskat med 1,9 procent gentemot föregående tremånadersperioden februari-april. Det har främst varit en skral utveckling för motorfordonsindustrin sedan juli 2013, medan transportmedelsindustrin har gått bäst framåt.

Samtidigt kan en nedgång också redovisas inom industrins orderingång. Från föregående månad har orderingången minskat med 1,0 procent och från samma period under fjolåret ligger nedgången på 4,4 procent. Störst nedgång har industrin för metallvaror och elapparatur stått för, medan transportmedelsindustrin hade störst ökning. Den senaste tremånadersperioden har orderingången minskat med 2,5 procent från perioden februari till april. 

För industrin överlag har hemmamarknaden minskat med 1,9 procent och export med 0,3 procent under juli månad. Dessutom kan en nedgång redovisas av utvecklingen över de senaste tre månaderna.


https://www.pengar.se/nyheter/minskad-produktion-och-orderingang-inom-industrin


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt