Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

1,2 miljoner ansökningar om obetalda skulder 2015

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under fjolåret mottog Kronofogden 1,2 miljoner ansökningar om obetalda skulder.

Under fjolåret mottog Kronofogden 1,2 miljoner ansökningar om obetalda skulder. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Antalet ansökningar berörande obetalda skulder, så kallat betalningsföreläggande, uppgick till 1,2 miljoner förra året. Det är en knappt märkbar ökning om strax över två procent jämfört med föregående år. Kraven var riktade mot omkring 390 000 personer, även det en liten ökning från 2014.

- Både antalet ansökningar och antalet personer som dessa riktats mot har legat på ungefär samma nivå de senaste åren. Det är väldigt små förändringar från år till år, konstaterar Stephan Majander, enhetschef Kronofogden, i pressmeddelandet.

Allt fler ansökningar gällande obetalda skulder mot ungdomar ökade under året, samtidigt som antalet ungdomar som ansökningarna riktade sig mot var likvärdigt med föregående år. Dryga 144 000 ansökningar inkom till Kronofogden där personen med obetald skuld var under 25 års ålder. Det är fem procent mer än vad som noterades 2014. Kraven var riktade mot 53 000 ungdomar, vilket är en uppgång med 0,4 procent.

Mer än 40 procent av samtliga ansökningar berörande obetalda skulder återkallades under året. En av fyra återkallelser gällde belopp under 500 kronor.Värt att notera är att en skuld ökar med mellan 680-860 kronor när en ansökan inkommer till Kronofogden.

- Det är oroande att så många småskulder leder till onödiga och dyra tilläggskostnader, säger Majander.

Ansökningar om obetalda skulder kan röra sig om allt från telekom- och energiräkningar till fordringar från banker och inkassobolag.


https://www.pengar.se/nyheter/miljoner-obetalda-skulder






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt