Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Mat online - här får du mest käk för pengarna

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Att beställa hem en matkasse via nätet har vunnit allt mer popularitet. I en egen genomförd undersökning har vi jämfört flera nätbutiker som erbjuder hemleverans av mat.

Att handla livsmedel online anses idag som vardagsmat. Men i vilken nätbutik får man egentligen mest käk för pengarna?

I en egen genomförd undersökning har tre av Sveriges främsta nätbutiker för livsmedel jämförts. Det har då framkommit att en av butikerna står ut i pris - men är samtidigt inte i närheten av vad matkassen hade kostat i en "vanlig" affär. Samtidigt tillkommer fördelar så som hemleverans direkt till dörren och det krävs varken fysisk ansträngning eller kostsamma mil med bilen. 

Jämförelsen är baserad på en matkasse med 34 varor, enligt Pensionärernas Riksorganisations (PRO) årliga prisundersökning.

Mat.se slår prismässigt de andra två nätbutikerna Mathem.se samt Coop Online på fingrarna. En matkasse hos Mat.se kostar 893 kronor, vilket är 37 respektive 69 kronor billigare än en kasse hos Mathem och Coop. I en jämförelse med matpriserna på den vanliga marknaden ligger riksgenomsnittet på 823 kronor - alltså 70 kronor billigare än hos Mat.se 

Däremot tappar Mat.se mark när det kommer till leveransområde, med endast Göteborg och Stockholm som valmöjlighet. Både Mathem och Coop kan erbjuda hemleverans till fler områden. Hos Coop finns det möjlighet att få livsmedel levererat hem i de flesta av landets större städer, medan Mathem kan erbjuda utkörning till åtta större städer i riket.

När det kommer till fraktkostnad toppar åter igen Mat.se listan. Nätbutiken bjuder på frakten, men har samtidigt en minimum gräns för beställning på 500 kronor. Hos Mathem ligger kostnaden för frakt på från 39 kronor, beroende på vilket ort som är aktuell. Coop däremot har en fraktkostnad på 99 kronor för privatpersoner. För att få fraktfritt hos Mathem och Coop krävs en minsta beställningskostnad om 1 500 respektive 2 000 kronor. 

Klicka här för att se hela undersökningen


https://www.pengar.se/nyheter/mat-online


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt