Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Många ungdomar startar eget

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Det har blivit allt mer populärt bland ungdomar att starta eget företag.

Det blir allt mer populärt bland unga att starta eget företag. Det visar en ny undersökning genomförd av Visma.

Under årets sex första månader ökade antalet startade företag med 3,6 procent i jämförelse med samma period under föregående år. Totalt nyregistrerades 3 339 stycken företag av ungdomar upp till och med 25 år, vilket är en ökning med 117 stycken. Ser man till det totala nyföretagandet, oberoende av ålder, är den oförändrad från fjolåret.

- De ungas växande intresse för att starta eget är ett gott tecken på en stark entreprenörsanda runt om i landet. Både samhället och de enskilda individerna tjänar på att fler vågar ta steget till eget företagande, säger Visma Spcs VD Rolf Dahlberg i ett pressmeddelande.

Av de företag som startas av unga människor står kvinnor för 43,8 procent, vilket är en ökning med 4,3 procent jämfört med motsvarande period 2013. Vad företagen inriktar sig på skiljer sig dock stort mellan kvinnor och män. Unga kvinnor är överlägsna inom hår- och skönhetsvård medan männen dominerar inom datorprogrammering. En mer jämlik fördelning kan ses inom online postorderhandel, med 52 procent unga män och 48 procent unga kvinnor.

Bland unga företagare är artistisk verksamhet, hårvård och skönhetsvård de tre dominerande branscherna. 


https://www.pengar.se/nyheter/manga-ungdomar-startar-eget


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt