Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Lär känna Sveriges nya pengar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Inom kort drar Riksbanken i gång en informationskampanj om det kommande sedel- och myntutbytet.

I slutet av juli månad lanserar Riksbanken en app som informerar om Sveriges nya sedlar och mynt.

Med enbart ett par månader kvar till dess att utbytet av Sveriges sedlar och mynt inleds lanserar Riksbanken en kostnadsfri app för de som vill lära känna de nya pengarna. 

I appen, som ges ut på 31 olika språk, kommer det bland annat vara möjligt att spela spel och få information om hur sedel- och myntutbytet kommer gå till. Appen fungerar dessutom som ett stöd för synskadade. Genom att scanna en sedel får synskadade användare valören uppläst av ingen mindre än riksbankschefen han själv. Det är även möjligt att få pushnotiser eller sms-påminnelser om utbytet.

- En fjärdedel av svenskarna känner ännu inte till att Sverige får nya sedlar och mynt. För att nå så många som möjligt kommer vi att informera i flera olika kanaler. Appen gör det möjligt att ha informationen lätt till hands och är till hjälp för synskadade. Ett sedelspel i appen erbjuder ett roligt och annorlunda sätt att lära sig viktiga datum i utbytet, berättar Christina Wejshammar, chef för avdelning betalningssystem och kontanter, i ett pressmeddelande.

I september månad skickas en broschyr ut om det kommande utbytet till samtliga svenska hushåll. 


https://www.pengar.se/nyheter/lar-kanna-sveriges-nya-pengar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt