Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Lägsta antalet konkurser på fem år

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I mars månad minskade antalet företag som försattes i konkurs.

Även i mars månad minskade antalet företag i konkurs. Det rapporterar affärs- och kreditinformationsföretaget UC.

I mars månad försattes fyra procent färre företag i konkurs än motsvarande månad i fjol. Det betyder att det totala antalet företagskonkurser under perioden januari-mars är det minst uppmätta på fem år. Partihandeln, byggindustrin och detaljhandeln står för den största minskningen av antalet konkurser med en minskning om 18, 17 respektive 15 procent. Samtidigt uppvisar handel med motorfordon, restaurang och hotell samt transport en negativ utveckling, där antalet konkurser ökat med 23, 21, 20 respektive 5 procent.

Fram till i dag har 1 465 företag försatts i konkurs, vilket är tolv procent färre än motsvarande period förra året.

Sett till landets storstadsregioner minskar konkurserna allra mest i Skåne län, där totalt 78 företag gick i konkurs under mars månad. Det är en nedgång med 13 procent från i fjol. Antalet företagskonkurser i hela Sverige uppgick till 527 stycken.

- Det är mycket glädjande att antalet konkurser nu är på den lägsta nivån sedan 2011, speciellt med tanke på att det totala antalet företag i Sverige 2015 är 18 procent fler än 2011. Trenden med sjunkande konkurstal är ett bevis på att den svenska konjunkturen håller på att återhämta sig. Även om återhämtningen är bräcklig så känns det so att våren även kommit till företagen, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i ett pressmeddelande.


https://www.pengar.se/nyheter/lagsta-antalet-konkurser-pa-fem-ar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt