Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Köp vid rätt tid

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Spara pengar genom att säsongshandla!

Elektronikprylar i januari och en ny bostad i juli. När är det ekonomiskt smartast att köpa vad?


Januari

I januari är det elektronik, elektronik, elektronik som gäller. Det är nu den "riktiga" lagerutförsäljningen drar igång, med ofta billigare priser än under mellandagsrean. Fyll dessutom frysen med några härliga julskinkor som kan tas fram och användas i matlagning!

Februari

Februari månad bjuder på (om man är snabb och har tur) billiga biljetter med reguljärflyg till nästkommande vinter. Boka runt 9 månader i förväg för att få bästa möjliga pris!

Mars

Skidutrustning ska inhandlas i mars då marknaden för vinterprylar har dalat ordentligt. Priserna kan dock variera beroende på när påsken infaller under året.

April

Majoriteten bryter sitt nyårslöfte om ett hälsosammare liv endast några få veckor efter årsskiftet. De som lyckas hålla igång till mars-april ser sig ofta besegrade när påskbordet dukas fram. Därför är det utmärkt att fynda begagnad träningsutrustning vid den här tiden på året!

Maj

Maj och sommaren börjar närma sig. Passa på att besök landets nöjesparker och djurparker precis vid öppningstider, då det ofta erbjuds billigare inträde och priser.

Juni

Skaffa det där gymkortet du trånat efter under året - till ett förmånligare pris. Vissa träningsanläggningar sänker priserna under sommartiden då allt fler väljer att träna ute i friska luften. Under juni ska man dessutom passa på att handla lokalt producerade grönsaker, då priserna sjunker ordentligt! Kika även in sista minuten-resor som tar dig till Europas härliga väder under 1000-lappen.

Juli

Under våren är det full fart på bostadsmarknaden och nu börjar det äntligen lugna ned sig. I juli är det utmärkt att köpa ny bostad!

Augusti

När sommaren närmar sig sitt slut är det utomordentliga priser på svalkande pooler. Installera en under sensommaren till ett förmånligare pris och du är klar för nästa sommar redan i år! Svenska äpplen och rotfrukter hittar man också billigt i augusti.

September

Grillar, utemöbler, gräsklippare - ja allt som hör sommaren till reas ut under september. Fynda demonstrationsexemplar eller överblivna varor till kanonpriser! Har sonen inte fått någon skolväska än, sänks priserna på dessa avsevärt nu efter skolstarten.

Oktober

Fynda en båt i oktober när sommarsäsongen är över! Visst, det dröjer ett tag innan du kan guppa på vågorna med vinden i håret, men här kan pengar sparas! 

November

En begagnad cykel ger ett skapligt andrahandsvärde för dig med låg julklappsbudget.

December

Letar man ny bostad är december en utmärkt månad att köpa! Även bilar kan fyndas till bra priser. Egentligen allt utanför säsong - ska du gifta dig till sommaren? Hitta en bröllopsklänning nu!


https://www.pengar.se/nyheter/kop-vid-ratt-tid


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt