Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Antalet konkurser fortsätter minska kraftigt

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Även i oktober månad minskade antalet konkurser betydligt.

Även i oktober månad minskade antalet konkurser betydligt. Det betyder att 2015 har alla möjligheter att bli ett rekordår. Det visar en undersökning från kreditupplysningsföretaget CreditSafe.

- 2015 ser ut att bli ett riktigt rekordår. När två månader återstår av året kan vi konstatera att konkurserna i Sverige stadigt har minskat varje månad, säger Krister Jonsson, Sverigechef CreditSafe, i ett pressmeddelande.

Under månaden noteras 498 konkurser, vilket är en nedgång med 17 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Dessutom minskar antalet anställda som påverkas av konkurser; totalt berördes 972 personer i oktober, vilket är 20 procent färre än förra året.

Det genomsnittliga aktiebolaget som gick i konkurs under månaden omfattade två anställda och omsättningen uppgick i genomsnitt till 3,9 miljoner kronor.

- Nu återstår bara två månader av året, månader som vanligtvis brukar innebära högtryck för de flesta företag. Om man använder konkursstatistiken som en temperaturmätare på näringslivet i Sverige kan vi nog konstatera att vi mår väldigt bra i år, säger Jonsson.

Samtliga län i Sverige drabbades av konkurser i oktober månad. Allra flest noterades i Stockholms län med totalt 160. I Skåne och Västra Götaland gick 87 respektive 51 aktiebolag i konkurs. Storstadslänen har däremot färre konkurser än i fjol.


https://www.pengar.se/nyheter/konkurser-fortsatter-minska-kraftigt


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt