Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Ingen förändring av räntan


Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad.

Riksbanken meddelar på torsdagen att reporäntan lämnas oförändrad på -0,50 procent.

Inflationsuppgången är i fortsatt behov av kraftigt stöd och Riksbanken bedömer därmed att reporäntan ska förbli -0,50 procent sex månader längre än föregående prognos. Inte förrän i början av 2018 beräknas räntan komma att höjas successivt. 

"I Sverige har Riksbankens sänkningar av reporäntan och köp av statsobligationer fått ett brett genomslag och pressat ner många räntor. Det har bidragit till en positiv utveckling i svensk ekonomi, med hög BNP-tillväxt och fallande arbetslöshet. Inflationen har stigit sedan 2014 och de långsiktiga inflationsförväntningarna är tillbaka nära 2 procent. Men de senaste månaderna har inflationen dämpats, vilket illustrerar osäkerheten kring hur snabbt inflationen kommer att stiga mot målet", skriver Riksbanken i ett pressmeddelande.


https://www.pengar.se/nyheter/ingen-forandring-av-rantan


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga